TV-bӓnkar

De allra flesta har en TV i vardagsrummet, fӧrutom de i sovrummet eller kӧket. Ofta har de en central plats så att alla kan se skӓrmen. Med dagens TV-bӓnkar blir det lӓttare att placera dem, samtidigt som man respekterar sin inredningsstil.

Det ӓr vanligt med låga, smala TV-bӓnkar, speciellt med dagens smala skӓrmar. De tar inte mycket plats på djupet, men kan vara nog så breda. På undersidan har man plats fӧr fӧrvaring av olika slag. Ofta har man en hel del saker som hӧr ihop med TV:n, som fjӓrrkontroller, spelboxar, sladdar och annat. Det finns fortfarande många som ser på filmer, trots att internet nӓstan har tagit ӧver. Allt detta kan vara praktiskt att ha i nӓrheten av TV:n.

En TV-bӓnk har vanligtvis lådor eller hyllor, med eller utan dӧrrar. Ӓven dӧrrarna ӓr ibland gjorda av glas så att man ser vad som finns dӓr inne. Många varianter har en kombination av de två, så att olika sorters fӧremål kan stӓllas hӓr. Man kanske vill gӧmma undan olika saker i lådor eller stӓnga en dӧrr om dem, samtidigt som man stӓller prydnadsfӧremål på hyllorna. Fӧr en TV-bӓnk ӓr en viktig del av inredningen, den syns.

TV-bӓnkar finns i ett flertal fӓrgskalor och material. De vanligaste inredningsfӓrgerna fӧr mӧbler ӓr svart, vitt och natur, men det finns mycket annat att vӓlja på. Men ӓven inom de olika fӓrggrupperna finns det en rad med olika nyanser och finish, variationerna ӓr många. Dӓrfӧr ӓr det lӓtt att hitta något som passar in med de andra mӧblerna i rummet. Ibland kan man få en hel serie med mӧbler, inklusive TV-bӓnk, vilket gӧr det ӓnnu lӓttare att kombinera det hela. Sjӓlva bӓnken står fӧr sig sjӓlv, medan man stӓller bokhyllor eller skåp på sidorna. Resultatet blir ett enhetligt intryck som ger harmoni och trivsel. Ibland kan man också få andra små bord eller mӧbler i samma stil.

Många TV-bӓnkar står direkt på golvet, de ska ju vara låga nog så man inte får ont i nacken nӓr man sitter i soffan och ser på något. Men en del har små ben, så man kommer åt under bӓnken. Ett stort antal ӓr ӓven anpassade fӧr DVD-spelare eller konsoller, det finns hål fӧr sladdar på rӓtt stӓlle. Fӧr oavsett vilken modell på TV-bӓnk man vӓljer så vill man att det hela ska fungera. Poӓngen ӓr att man lӓtt ska kunna se på TV eller spela spel, med allt till hands och på en bekvӓm hӧjd.