Soffbord

En soffa anvӓnds ofta till flera olika saker. Det ӓr hӓr man sitter och ser på TV, eventuellt ligger på soffan. Man umgås med vӓnner och bekanta, ӓter sina måltider, spelar spel och gӧr mycket annat. Dӓrfӧr behӧver man ett bra soffbord, ett som fungerar med ens livsstil och intressen.

Ett soffbord kan vara stort och brett, med gott om plats fӧr kaffekoppen. Var man ӓn sitter runt omkring kan man nå bordet och stӓlla ifrån sig vad man har i handen. De kan vara låga eller hӧga, så man kan stӓlla tallriken och ӓta runt omkring. Med andra ord finns det ett oӓndligt antal varianter, med flera olika mӧjligheter.

Det ӓr många soffbord som har fӧrvaringsmӧjligheter under bordsskivan. Ofta ӓr det en extra skiva, en hylla som ӓr som gjord fӧr att lӓgga tidningar, fjӓrrkontroller och andra nӧdvӓndiga saker på. Men det kan också vara lådor under bordet, dӓr man kan gӧmma alla saker så de inte samlar damm. Eller så har man både lådor och en hylla så man har precis allt inom rӓckhåll. Ofta vill man inte gå upp nӓr man vӓl satt sig ner, det ӓr så skӧnt att vila lite efter en lång dag på jobb eller skola.

Soffbord kommer i olika storlekar och utfӧranden. Det finns runda, ovala, fyrkantiga, rektangulӓra och asymmetrisa soffbord. Fӧr det handlar ju inte bara om ett stӓlle att dӓr man kan lӓgga ifrån sig saker, utan det ӓr en inredningsdetalj som kan gӧra stor skillnad. Det ska passa in med ens stil, och med hur rummet ser ut i ӧvrigt. Alla de olika varianterna har sina egna fӧrdelar, så det beror ju också på hur man ska anvӓnda soffbordet. Bland annat spelar det en roll hur man stӓller soffor och stolar runt omkring.

Ӓven fӓrgen ӓr viktig, de vanligaste alternativen ӓr svart, vitt och trӓ. Hӓr kan man plocka upp stilen på mӧblerna i ӧvrigt, som ett skåp eller stolar till exempel. Många fӧredrar att dessa mӧbler har en neutral fӓrg, och satsar istӓllet på lite starkare textiler. Eftersom urvalet ӓr stort kan man alltid hitta något som passar.

Soffbord ӓr ofta gjorda i trӓ, det ӓr ett varmt material och ӓven hållbart. Men det finns ӓven varianter i metall, eller kanske en kombination. En glasskiva uppe på soffbordet ӓr vackert, en del har fӧrvaringsutrymme under som ett horisontellt vitrinskåp. Det ӓr bekvӓmt med soffbord i rӓtt hӧjd och storlek, och något som de flesta inte vill vara utan.